Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı için Tıkla

+ Yorum Gönder
Öğretim ve Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Bölümünden Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı için Tıkla ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hasan
    Özel Üye
    Reklam

    Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı için Tıkla

    Reklam



    Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı için Tıkla

    Forum Alev
    Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı için Tıkla

    Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı.


    1-) A={0,1,2,3} , AUB={0,1,2,3,4,5,6} ve A-B={0,1,2,} olduğuna göre B kümesi nedir?
    A) {5}
    B) {3,4,5}
    C) {3,4,5,6}
    D) {3,4}
    E) {1,4,5,6}


    2-) I 3x-2 I=11 denklemini sağlayan x değerinin çarpımı kaçtır?
    A) -13
    B) -9
    C) -3
    D) 9
    E) 13


    3-) x4+5x2+6=0 denkleminin çözüm kümesi A.Hdir?
    A) {-3,-2}
    B) {2,3}
    C) {-1,1}
    D) {-1,0}
    E) Æ

    4-) 3x+8 £ 2-3x eşitsizliğinin çözüm aralığı nedir?
    A) (-¥,-1]
    B) [-1,¥)
    C) (-¥,¥)
    D) [-1,1]
    E) (-¥,-1)


    5-) f(x)=3-2x ve g(x)=5 fonksiyonları için (fog)(-1) değeri kaçtır?
    A) 7
    B) 5
    C) -1
    D) -2
    E) -7

    6-) (x2,x+y)=(1,3) eşitliğini sağlayan (x,y) sıralı ikilisi nedir?
    A) (1,-2)
    B) (2,1)
    C) (-1,4)
    D) (1,4)
    E) (4,-1)

    7-) (-2,-1) ve (1,2) noktalarından geçen doğrunun denklemi nedir?
    A) 2y-x=0
    B) y-2x=0
    C) y+x= -3
    D) y-x=1
    E) y+x=1

    y-x=0 ve x+y-2=0 doğrularının kesim noktası nedir?
    A) (2,2)
    B) (-1,3)
    C) (1,1)
    D) (4,2)
    E) (0,0)


    9-) y= x2-ax+1 parabolünün (-1,3) noktasından geçmesi için a ne olmalıdır?
    A) -3
    B) -1
    C) 0
    D) 1
    E) 3


    10-) f(x)=1x fonksiyonu için f(-1/2)değeri kaçtır?
    A) 1
    B) -1
    C) ½
    D) -½
    E) 0

    11-) f(x)= log4x ise f(64) değeri kaçtır?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5




    PHP- Kodu:
    Soru NoDoğru Cevap 
    1 C 
    2 A 
    3 E 
    4 A 
    5 E 
    6 C 
    7 D 
    8 C 
    9 D 
    10 A 
    11 C 



    Alıntıdır




  2. 2
    Filiz
    Bayan Üye

    Cevap: Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı için Tıkla

    Reklam



    Örneklerden yola çıkarak sizde değişik problemler çözebilirsiniz.Rakamları soruları değiştirmek egsersiz gibi olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi