Agiz kokusunu gideren 5 yiyecek

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünden Agiz kokusunu gideren 5 yiyecek ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Agiz kokusunu gideren 5 yiyecek

    Reklam



    Agiz kokusunu gideren 5 yiyecek

    Forum Alev

    Dün gece yediginiz soganli ve yagli yemeklerin tadi muhtesemdi degil mi? Ama simdi nefesinizden siz bile rahatsiz oluyorsunuz. Peki ne yapmali?

    Genelde sarimsak ve sogan yediginiz zaman nefesiniz toksik bir hale dönüsür. Baliklar ve bazi peynirler de ayni etkiyi yapabilir. Devamli açik havada, agzinizi açik bir sekilde havalandirmaktan baska yapabilecekleriniz de var. Bazi kokular 24 saat boyunca kaninizda kalabilir, böylece sadece dislerinizi firçalamak tek basina ise yaramaz. Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardimci olacak yiyecekler tüketmeniz akillica olacaktir. Peki neler yiyebiliriz?

    Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayirip emebilirsiniz. Eger bunu yapmak istemediginiz bir ortamdaysaniz, bir sodanin içine dilimlerini atabilir. Sodaniz bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Daha da pratik olmasi için, limon aromali sekerlerden tüketebilirsiniz. Ayni zamanda en pratik tasima sekli sekerlerdedir.

    Maydanoz: En sevdiginiz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken tükettiginiz soganlari düsünün. Yanlarinda tabaga konan maydanoz sadece göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, ayni zamanda nefesinizi tazelemek için oradadir. Maydanozun nefesi tazeleme özelligi bulunur. Bunun yaninda taze olmak kaydiyla, biberiye de etkili olabilir.

    Elma ve ayni tazelikte olan armut, havuç ve turp da nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir. Içerdikleri gida lifi sayesinde tükürügü temizler, ayni zamanda damakta tatli bir tat birakirlar. Eger agiz kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsaniz size önerebilecek bazi bahartlarimiz var. Bugün hemen her marketin baharat bölümünde anason, kakule, kisnis, rezene bulabilirsiniz. Küçük kaplara doldurup masada yerlerini hazir edin. Tuz ve kirmizi biber gibi onlarin da her sofranizda yerleri olsun. Küçük miktarda tükeceginiz bu baharatlar sayesinde yemek sonrasi kahveniz bile agzinizda daha sonra kötü bir tad birakamayacak.

    Nane Filizleri: Bu iki önerimiz de, sarimsak ve sogan kokularina karsi birebir etkildir. Fakt bunun yaninda, tarçin kabuklarinda bulunan özel bir yag, agizda bulunan bir tür bakteriyi yok eder. Tarçin veya nane aromali sakiz da benzer etkiye sahiptir. Içeriginde xylitol bileskeni olan sakizlar çürüklerini önlemeye yardimci olur.

    Yogurt: Eger gün boyunca yagli ve kötü kokabilecek besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var. Günde bir veya iki kere yiyeceginiz yarim kap yogurt agiz içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardimci olur. Genelde agzimizin içini çürük yumurta gibi kokutan da iste hidrojen sülfüttür. Yogurdunuzu C vitamini açisindan yüksek meyvelerle tatlandirabilirsiniz.




  2. 2
    CANGÜLER
    Bayan Üye

    Cevap: Agiz kokusunu gideren 5 yiyecek

    Reklam



    İnsanların ağır yemekler yedikten sonra mutlaka dişlerini fırçalamaları ve temizlemeleri gerekir.İnsanların bazı meyveleri en son tüketmeleri ağız kokularına çözüm olmaktadır.Nane karanfil gibi gıdalar da ağız kokularına iyi gelmektedir.







+ Yorum Gönder
ağız kokusunu gideren 5 yiyecek
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi