Buğday Çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Buğday Çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    myblueyes
    Yeni Üye
    Reklam

    Buğday Çorbası

    Reklam



    Buğday Çorbası

    Forum Alev
    Malzemeler
    1 su bardağı aşurelik buğday
    3 su bardağı yoğurt
    3 çorba kaşığı margarin
    7 bardak et suyu
    1 çorba kaşığı kuru nanae
    1 soğan
    tuz,kırmızıbiber


    Hazırlanışı
    • Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayalım.
    • Tencereye koyalım ve bir iki taşım kaynattıktan sonra bir gün bekletelim.
    • Ertesi gün aşurelik buğdayı kendi suyuyla ve et suyu katarak tuzunu ayarlayarak pişirelim.
    • Bir tavaya yağı alalım.Yoğurdu ekleyip iyice çırpalım.
    • Çırparken ılık et suyunu ekleyelim.
    • Soğanı küçük küçük doğrayıp tavaya alalım hafifçe öldürelim.
    • Kırmızı biberi naneyi ekleyelim.
    • Bu sosu çorbanın üzerine gezdirelim.
    Buğday Çorbası yemek tarifleri 30 dk



  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Buğday Çorbası

    Reklam



    Buğday çorbası doyurucu bir besindir. Bu çorba tarifi sıcak olarak içilebildiği gibi soğuk olarak da içilebilmektedir. Dolapta soğuduktan sonra servis yapılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi