Havuç Çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Havuç Çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    myblueyes
    Yeni Üye
    Reklam

    Havuç Çorbası

    Reklam



    Havuç Çorbası

    Forum Alev
    Malzemeler
    6 Su bardağı etsuyu
    3 Adet büyük boy havuç
    3 Çorba kaşığı sıvıyağ
    2 Kahve fincanı un
    2 Adet yumurta sarısı
    1 Su bardağı su
    2 Su bardağı süt
    Yeterince tuz


    Hazırlanışı
    • Havuçları ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe öldürün.
    • Sonra 1 su bardağı suda haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin.
    • Süzgeçten geçirip, püre haline getirin.
    • Bir tencerede 6 su bardağı etsuyu, yeterice tuz ve püre haline getirdiğiniz havuçları koyup kaynamaya bırıkın.
    • 1 Çorba kaşığı sıvıyağda unu kavurun.
    • Karıştırarak 2 su bardağı süt ilave edin.
    • Yumurta sarılarını ilave ederek iyice karıştırın.
    • Ateşten aldığınız havuçlu karışıma azar azar dökerek bir taraftanda karıştırarak kaynama derecesine gelince bir taşım kaynatıp, ocaktan alın.
    • Sıcak olarak servis yapın.
    Havuç Çorbası yemek tarifleri 40 dk



  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Havuç Çorbası

    Reklam



    Sebze ve çeşitli yemeklerde çok sık kullandığımızı bir sebze olan havuç çorbalarda da tadını göstermektedir. Lezzeti güzel olduğu için yapılsa da daha çok faydası çok olduğu için yapılması gerekmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi