Ramazan'a ÖzeL Çorbalar.( sizin için ) : )

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Ramazan'a ÖzeL Çorbalar.( sizin için ) : ) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    sibel_cix
    Üye
    Reklam

    Ramazan'a ÖzeL Çorbalar.( sizin için ) : )

    Reklam



    Ramazan'a ÖzeL Çorbalar.( sizin için ) : )

    Forum Alev
    Düğün corbası
    MALZEMELER
    1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    9 çorba kaşığı margarin
    3 adet yumurta sarısı
    12 su bardağı su
    1 adet limon
    150 gr un
    biber
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin. 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın. Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın.
    Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın. Pişen çorbadan azar azar ilave edip. Çorba kabına boşaltın. 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın.

    Ezo Gelin Çorbası
    MALZEMELER
    1 çay fincanı kırmızı mercimek
    1 çay fincanı ince bulgur
    1 adet orta boy soğan
    2 çorba kaşığı margarin
    2 çorba kaşığı domates salçası
    2 çay kaşığı kırmızı biber
    Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
    2 çay kaşığı nane
    Biraz tuz
    6-7 bardak su

    HAZIRLANIŞI
    Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça,tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.

    Lebeniye çorbasi
    Malzemeler:
    - ½ kg hindi but kuşbaşı,
    - 1 su bardağı nohut,
    - ½ su bardağı pirinç,
    - ½ kg yoğurt,
    - 1 çay bardağı zeytinyağı,
    - 3 yemek kaşığı tereyağı,
    - 3 yemek kaşığı kuru nane,
    - Tuzot.

    Yapılışı:
    Nohutu akşamdan ıslatın. Yıkayıp hindi etleriyle birlikte 4 su bardağı su ekleyip haşlayın. Pirinci ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp zeytinyağı ile ateşte pişirin. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tuzotu ekleyin, ateşten alın. Tereyağını kızdırıp naneyi katın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.
    Afiyet olsun.

    Patates corbası

    Malzemeler :
    10 su bardağı et suyu
    1 tatlı kaşığı margarin
    1 tatlı kaşığı un
    1 adet soğan
    3 adet patates
    1 su bardağı süt
    1 adet yumurta sarısı

    Hazırlanışı :
    Margarini tencerede eritin. Rendelediğiniz soğanı ilave ederek, pembeleşene kadar kavurun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak unu ilave edin.
    Patateslerin kabuklarını soyup tencereye ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Patatesler iyice yumuşadığı zaman tencereyi ocaktan alın.
    Malzemeleri blendırdan yada tel süzgeçten geçirin. Tekrar tencereye aktarın ve ocağın üzerine koyun.
    Sütü ve yumurta sarısını bir kapta iyice çırpın. Sonra çorbanın üzerine ekleyin. Birkaç dakika kaynatın ve servis yapın.

    sebze corbası
    ( 2 Porsion)

    - 1 küçük havuç
    - 1 orta boy patates
    - 1 orta boy domates
    - 1 yemek kaşığı (mercimek, bulgur, veya pirinç)
    - 1 yemek kaşığı sıvı yağı
    - Az tuz

    * Bir tencereye sebzeler küçük olarak doğranır, 1 yemek kaşığı herhangi bir tahıl unu, 1 yemek kaşığı sıvı yağ , az tuz konularak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilir ve çocuğa verilir. Evde kıyma bulunduğunda 1 tatlı kaşığı katılabilinir, ancak olmadığı durumlarda tahıl unları yeterlidir




  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Ramazan'a ÖzeL Çorbalar.( sizin için ) : )

    Reklam



    Ramazanda günün uzunluğundan dolayı yemeklerimize dikkat edemediğimiz günler olsa da en azından yemeklerden önce çorbaların tüketilmesine dikkat etmek lazım. Hem mideyi doldurur hem de vücudun çalışmasını sağlar.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi