Çeşit Çeşit Çorbalar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Çeşit Çeşit Çorbalar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Çeşit Çeşit Çorbalar

    Reklam



    Çeşit Çeşit Çorbalar

    Forum Alev
    SEBZELI TAVUK CORBASI





    Malzemeler: (8 Kisilik)

    Yarim tavuk gogusu
    1 adet orta boy havuc
    1 adet ince pirasa (yada 6 adet taze fasulye)
    1/2 buyuk kahve fincaninda tel sehriye
    2 cay kasigi tuz
    1/2 cay kasigi karabiber
    10 bardak soguk su

    Yapılışı:

    Önce tavugu güzelce yikayin
    Daha sonra suyu bir tencere bosaltin ve tavugu icinde haslayin.
    Haslama suresi kaynamaya basladiktan sonra atesi kisiga cevirin ve 10 dak. kaynatin
    tavuk haslandiktan sonra tavugu tencereden alin.
    tavuk suyunu te suzgecten suzun ve tekrar tencereye bosaltin.
    ayri bir yerde havucu rendenin normal tarafi ile rendeleyin. Pirasalari boydan ikiye bolup
    3-4 mm genisliginde(eriste keser gibi) dograyin. Tavuklari didin.
    Tencereyi tekrar ocaga koyup kaynamakta olan tavuk suyunun icine
    tavuk, pirasa,havuc ve sehriyeyi katin. Tuzunu ve karabiberide katin. Kaynarken havucun biraz kapugu cikiyor.
    Eger corbanin kopugu bitti ise corba olmus demektir. Bu da yaklasik 10dak. ya denk geliyor.
    Corbanizi karabiber, limon yada soya sosu ile ikram edebilirsiniz.


    Afiyet olsun.

    Not: taze fasulye kullanacaksaniz bunlarida ince ince dogramaniz gerekir





  2. 2
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam



    PATATES ÇORBASI





    Malzemeler:

    2 adet orta boy patates
    1 adet kuru soğan
    8-10 su bardağı et suyu (ben 2 adet tavuk bulyon kullandım.)
    2 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı margarin (3 yemek kaşığı sıvı yağ)
    tuz

    Üzerine:

    1 çay kaşığı kırmızı biber
    2 çorba kaşığı margarin

    Yapılışı :

    Önce soğanlar yemeklik doğranır. Patatesler soyulup küçük küçük doğranır. 2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.
    Tencereye sıcak etsuyu ilave edilir.
    Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
    Tencerenin içindekiler rondodan yada kevgirden geçirilir.
    Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir.
    Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır.


    Afiyet olsun.


    Bu çorba biraz pütürlü, sanki kesik yayla çorbası görüntüsünde olabilir. O patatesin püresinden kaynaklanmakta.








  3. 3
    elifizmir
    Özel Üye
    DÜĞÜN ÇORBASI





    Malzemeler:

    10 su bardağı soğuk su
    3 çorba kaşığı un
    2 yumurta
    2 limon
    250g kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et)
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 kahve kaşığı kırmızı biber
    tuz

    Yapılışı :

    Soğuk su etncereye konur ve etlerde yıkanılarak suyun içine katılır. Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-50 dak) kaynatılır. Yumuşayan etler tencereden alınır. Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu süzgeçten geçirilir (yada tülbentden).
    Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir.
    Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir.
    Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır.
    Tencereye ilave edilir. 5-10 dakika daha kaynatılır. Tuz ilave edilir.
    Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür.


    Afiyet olsun








  4. 4
    elifizmir
    Özel Üye
    SÜTLÜ ÇORBA





    MALZEME: (6-8 kişilik)

    1 litre süt
    1 su bardağı şehriye
    2 bardak soğuk su
    2 çorba kaşığı tereyağı( margarin yada 3 çorba kaşığı sıvıyağı
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    tuz

    YAPILIŞI:

    1. Önce sütü ve suyu tencereye koyun ve ocakta kaynamaya bırakın
    2. kaynayınca şehriyeleri icine salın.
    3. kısık ateşte çok az aralık 10 dakika kadar kaynatın.
    4. Yanda bir tavada yağda kırmızıbiberi yakın.
    5. Tavadaki yanmış yağı tencereye aktarın.

    Afiyet olsun.


  5. 5
    elifizmir
    Özel Üye
    DOMATES ÇORBASI





    Malzemeler :

    1 çorba kaşığı tepelemesine dolu un
    1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
    1 çay kaşığı acili biber salçası(isterseniz)
    4 su bardağı soğuk su
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    1 cay bardağı sut yada yarim cay bardağı krema
    2 çorba kaşığı margarin yada 3 çorba kaşığı bitkisel sıvı yağ


    Yapılışı :

    Derin bir kabin içine salca, tuz, kırmızı toz biberi koyup;
    soğuk suyu yavaş yavaş salçalı harca karıştırarak ilave edin.
    Homojen bir karışım elde edeceksiniz.
    Daha sonra çelik tencerenin içine margarini koyun. Yağ eriyince;
    unu ilave edip pembeleşinceye kadar unu kavurun. Un pembeleştikten sonra
    salçalı sosu tencereye yavaşça karıştıra karıştıra ilave edin.
    Tenceredeki çorba kaynamaya başlayana kadar yavaş yavaş karıştırın.
    Kaynamaya başladıktan 10 dak. sonra süt yada kremayı içine katın
    ve ocağın altını kapatın.Söyle 4-5 defa daha karıştırdıktan sonra
    kıtırlı ekmek ve kasar peyniri ile servis yapabilirsiniz.


    Afiyet olsun...


  6. 6
    elifizmir
    Özel Üye
    TUTMAC CORBASI





    MALZEMELER:

    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 adet orta boy soğan
    100 gr kıyma
    4 su bardağı soğuk su
    1 çorba kaşığı salça
    tuz, karabiber, nane (yada kıyılımış maydanoz, dereotu)

    HAMURU İÇİN:

    1 adet yumurta
    Alabildiğince un
    Tuz

    YAPILIŞI:

    1. Bir kaba yumurtayı kırıp, azar azar unu ve tuzu ilave edelim. Kulak memesinden biraz daha sertçe özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim.
    2. Bu arada tencereye sıvıyağ aktaralım, küp şeklinde doğranmış soganları pembeleşene kadar kavuralım.
    3. Ardından kıymayı ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
    4. yarım çorba kaşığı salçayı ilave edip yarım dakika kadar daha kavuralım.
    5. 4 su bardağı su,tuz,karabiberi ekleyip karıştıralım.
    6. hamuru yarım cm kalınlığında açalım ve yarım cm genişliğinde şeritler keselim.Şeritleride küçük küçük keselim.
    7. Bir tepsiye alalım, yapışmamaları için üzerlerine un serpip karıştıralım.
    8. Tenceredeki su kaynayınca hamur parçalarını çorbaya aktaralım.
    9. Üzerine nane serperek servis yapalım.

    Afiyet olsun.


+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi