Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Osmanlı Torunu
    Özel Üye
    Reklam

    Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik)

    Reklam



    Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik)

    Forum Alev
    Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik)

    Malzemeler
    4 su bardağı su
    1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
    200 gram aşurelik buğday
    1 kase yoğurt
    1 adet yumurta sarısı
    1 adet havuç
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.

    Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın.



  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik)

    Reklam



    Çorba diyet yapanların vazgeçilmez yiyeceğidir. Vücudu dinç tutması ve tok tutması kilo aldırmaması kalorinin çok az olması nedeniyle tercih edilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi