Fırınlanmış Karnabahar Çorbası tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Fırınlanmış Karnabahar Çorbası tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    RüzgarGülü
    Bayan Üye
    Reklam

    Fırınlanmış Karnabahar Çorbası tarifi

    Reklam



    Fırınlanmış Karnabahar Çorbası tarifi

    Forum Alev
    Fırınlanmış Karnabahar Çorbası tarifi




    Fırınlanmış Karnabahar Çorbası:

    Ben az kişi olduğumuz için küçük bir karnabahar kullandım, tavuk suyunu da içme suyu ile karıştırdım.

    Malzemeler:

    • 1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy)
    • 2 adet kuru soğan, soyulmuş ve irice doğranmış
    • 3 diş sarımsak, soyulmuş
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 5 su bardağı tavuk suyu
    • 4 yemek kasigi zeytinyağı
    • 1 defne yaprağı
    • 3 su bardağı süt (tercihen yağsız)
    • tuz

    Hazırlanması:

    1. Fırını 190C'ye getirin. Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün. Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın.
    2. Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin.
    3. Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Bir de defne yaprağı koyun. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin.
    4. Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin. 10 dakika




  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Fırınlanmış Karnabahar Çorbası tarifi

    Reklam



    Hastalar şifa olsun diye içirilen çorba çok eski zamanlardan beri var olan bir yemek çeşididir. Sağlıklı olması kilo kontrolünü sağlaması ve lezzetli olması nedeniyle her çeşidi bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi