İşkembe Çorbası tarifi - İşkembe Çorbası malzemeleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden İşkembe Çorbası tarifi - İşkembe Çorbası malzemeleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    İşkembe Çorbası tarifi - İşkembe Çorbası malzemeleri

    Reklam



    İşkembe Çorbası tarifi - İşkembe Çorbası malzemeleri

    Forum Alev
    İşkembe Çorbası tarifi - İşkembe Çorbası malzemeleri


    MALZEMELER

    * 2 kg işkembe tercihen dana (damar tarafından)
    * 1.5 Lt su
    * 50 gr margarin
    * 50 gr un
    * 6 diş sarmısak
    * 1 kahve fincanı
    * Tuz
    * Karabiber
    * Kırmızı Biber

    İşkembeyi bol su ile bir kaç defa yıkayın. Yağlı kısımlarını tırnağınız ve bıçak yardımı ile kazıyın. Temizleme bittikten sonra işkembeleri 2-3 cm eninde uzunlamasına keserek bunları değişik büyüklükte parçalara bölün. 1.5 Litre su ile birlikte düdüklü tencerede 50 60 hakika haşlayın.(İşkembenin cinsine göre biraz daha fazla haşlanabilir.) Un ve margarin ile beşamel sos yaparken inceltmek için işkembe suyu kullanın. İlave ettiğiniz işkembe suları ile sos belli bir kıvama gelince bunu yavaş yavaş işkembe çorbasına katarak bir taşım daha kaynatın. Dövülerek macun haline getirilmiş sarmısaklarla sirkenin yarısını, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ufak bir kap içinde iyice karıştırıp, bunu da çorbaya katın. Katılan baharat, sirke ve sarmısak herkesin ağız lezzetine göre değişeceği için, kalan sarmısağı, yine kalan sirke ile sulandırıp ufak bir kap içinde ayrıca tuz, karabiber ve kırmızı biberle sofrada bulundurun




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: İşkembe Çorbası tarifi - İşkembe Çorbası malzemeleri

    Reklam



    Menülerde olmazsa olmaz lezzetlerinden biri olan çorba, hangi malzemelerden yapılırsa yapılsın besinler değerlerini kaybetmediği için faydasını mutlaka kat kat görürüz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi