Mantılı Çorba - Çorbalar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Mantılı Çorba - Çorbalar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Mantılı Çorba - Çorbalar

    Reklam



    Mantılı Çorba - Çorbalar

    Forum Alev
    MALZEMELER
    1 su bardağı un
    yarım paket margarin
    150 gr yağsız kıyma
    1 su bardağı nohut
    1 baş soğan
    1 su bardağı aşurelik buğday
    1 çorba kaşığı kurü nane
    10 bardak su
    1 yumurta sarısı
    tuz, karabiber, kırmızıbiber

    HAZIRLANIŞI
    Aşurelik buğdayı suda ıslatın. Nohutu, diğer bir kapta tuzlu suya yatırın.
    Tencerede yağı erittikten sonra 10 bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra süzdüğünüz buğdayı içine katın. Nohutu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp süzün ve onu da buğdaylara ekleyin. Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur tutun. Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince çentilmiş soğan, tuz, karabiber katıp yoğurduktan sonra hamuru açıp kare kare bölün. Içlerine nohut büyüklüğünde kıyma koyup, dört ucunu yukardan büzün, Nohut ve buğday yumuşayınca mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın. Naneli, kırmızıbiberli kızgın yağı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Mantılı Çorba - Çorbalar

    Reklam



    Mantar besin değeri çok yüksek olan bir yiyecektir. Kalsiyum, protein, demir, A,B,D,P ve K vitaminleri içermektedir. Mantar çorbasının yapılması ile doğal ilaç olarak kabul edilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi