Garnitürlü Barbunya Balığı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Garnitürlü Barbunya Balığı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    myblueyes
    Yeni Üye
    Reklam

    Garnitürlü Barbunya Balığı

    Reklam



    Garnitürlü Barbunya Balığı

    Forum Alev
    Malzemeler


    1 Kilo barbunya balığı
    2 Adet kabak
    2 Adet havuç
    3 Adet domates
    2 Adet soğan
    1 Su bardağı su
    5 Çorba kaşığı zeytinyağı
    1 Tutam kırmızı safran
    1 Diş sarımsak
    5 Çorba kaşığı mayonez
    4-5 Dal maydanoz
    3-4 Adet taze soğan sapı
    Tuz, karabiber, kekik


    Hazırlanışı
    • Balıkları temizleyip yıkayın.
    • Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin.
    • Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın.
    • Domatesleri dilimleyin.
    • Balıkları fırın kalıbına dizin.
    • Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştirin.
    • Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ilave edin.
    • Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
    • Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapın.

    Garnitürlü Barbunya Balığı yemek tarifleri 40 dk



  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Garnitürlü Barbunya Balığı

    Reklam



    Fırınlanmak üzere hazırlanmış balıkların üstüne her türlü sebze kullanılabilmektedir. Fırında yapılan balık diğer pişirme yöntemlerine göre daha kolay ve lezzetli olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi