Hardal Soslu Balık

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Hardal Soslu Balık ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    myblueyes
    Yeni Üye
    Reklam

    Hardal Soslu Balık

    Reklam



    Hardal Soslu Balık

    Forum Alev
    Malzemeler

    4 Adet çipura
    1 Adet limon suyu
    1 Çorba kaşığı sıvıyağ
    2 Çorba kaşığı margarin
    1 Çorba kaşığı un
    1 Su bardağı süt
    1 Çay kaşığı hardal
    1 Çay kaşığı elma sirkesi
    5-6 Dal maydanoz
    4 Dilim limon
    Tuz, karabiber


    Hazırlanışı
    • Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin.
    • Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün.
    • Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün.
    • Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın.
    • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
    • Maydanozu kıkayıp kıyın.
    • Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirin.
    • Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın.
    • Kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
    • Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
    • 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
    • Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın.
    • Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin.
    • Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün.
    • Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
    • NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz.
    • Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün.

    Hardal Soslu Balık yemek tarifleri 40 dk



  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Hardal Soslu Balık

    Reklam



    Balıkların hazırlanış ve sunuluş şeklinden ziyade balıkları ne sıklıkla tüketildiği daha çok önemlidir. İştahları açan görüntü ve tadının olması faydalarını unutturmakta. Yararlarını bilmek tüketimini artırmasını sağlayacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi