Izgara Lüfer

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Izgara Lüfer ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    myblueyes
    Yeni Üye
    Reklam

    Izgara Lüfer

    Reklam



    Izgara Lüfer

    Forum Alev
    Malzemeler

    1 Çorba kaşığı ayçiçek yağ
    (ızgara telini yağlamak için)
    4 Adet orta boy lüfer
    (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
    30 gr un (4 çorba kaşığı)
    Yarım çay kaşığı tuz
    Beyazbiber
    2 Adet limonun suyu
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    Yarım demet ince kıyılmış maydanoz


    Hazırlanışı
    • Önce ızgarayı yakın.
    • Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın.
    • Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın.
    • Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın.
    • Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.
    • Limon suyundan 2 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin.
    • Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.
    • 1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.
    • Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin.
    • Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün.
    • Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları altüst ederek diğer yanlarını da 5 dakika pişirin.
    • Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın.
    • Kalan limon suyu ve zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin.
    • Izgara lüferleri, zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın.
    Izgara Lüfer yemek tarifleri 30 dk



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Izgara Lüfer

    Reklam



    Vazgeçemediğimiz ve çok sevdiğimiz balık ve çeşitlerini vazgeçemediğimiz pişirme yöntemi olan ızgara hali ile yemek bir başka oluyor.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi