Kalamar Tava

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Kalamar Tava ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    myblueyes
    Yeni Üye
    Reklam

    Kalamar Tava

    Reklam



    Kalamar Tava

    Forum Alev
    Malzemeler

    6 Adet orta boy kalamar
    1 Su bardağı sıvı yağ
    1 Çorba kaşığı şeker
    1 Tatlı kaşığı karbonat
    1 Su bardağı un
    Tuz

    Sosu için :
    1 Kutu doğranmış domates konservesi
    Yarım havuç
    2 Adet arpacık soğan
    1 Diş sarmısak
    Yarım kereviz (havucun büyüklüğü kadar olmalı)
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Tuz ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen

    Hazırlanışı
    • Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka şeklinde doğrayalım.
    • Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için ).
    • Ayrı bir kapta unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştırın.
    • Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartın.
    • Sosu için : Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın.
    • Sarmısağı ve soğanı küçük doğrayın.
    • Tavaya sıvı yağı aktarın.
    • Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek kavurun.
    • Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dej 4-5 dakika kaynatalım.
    • Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın.

    Kalamar Tava yemek tarifleri 35 dk



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Kalamar Tava

    Reklam



    Aynı besini farklı şekillerde pişirmek ona farklı ve güzel tatlar kazandırmaktadır. Bu şekilde damak tadımızın da zengin hale gelmesini sağlamış oluruz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi