Barbunya balığı hangi mevsimde yenir

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Barbunya balığı hangi mevsimde yenir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Barbunya balığı hangi mevsimde yenir

    Reklam



    Barbunya balığı hangi mevsimde yenir

    Forum Alev
    BARBUNYA:
    Denizlerimizin bu tatlı balığı genellikle Ege ve Akdeniz’de bulunur. Yerli bir balık türü olan barbunya sıcak ve ılık denizlerin kıyıya yakın olan kumlu ve çamurlu diplerinde, az olmakla beraber kayalık yerlerde yaşar.Genelde 17 ila 20 cm arasında olup nadiren 40 cm’ye kadar çıkar. Kaya Barbunyası, Kum barbunyası, Ot barbunyası ve Paşa barbunu diye dört çeşidi vardır. Bunların içinde en makbulu kaya barbunyasıdır. Sırtı kırmızı ve karın kısmı beyaz olan kaya barbununun sırtında hiç gri leke bulunmaz. Kum ve ot barbunyasında ise sırt gri ile kırmızı renklerin karmaşası halindedir. Paşa barbununun her iki yanında, çeneden kuyruğa doğru sarı bir şerit bulunur. Tekir ile çok karıştırılan bu balığın en lezzetli zamanı Temmuz ile Ekim ayları arasıdır. Bu süre zarfında tavası, ızgarası ve kağıtta kebabı çok güzel olur. Tekirden en büyük farklılığı kafasının daha uzun oluşudur. Tekirin kafası küttür ve çene altında iki adet sakalı bulunur.



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: hangi balık hangi mevsimde yenir:BARBUN

    Reklam



    Balığın taze olarak tüketilmesi alınacak faydasını artırmaktadır. Türkiye geçiş iklimlerinde yer aldığından göç sırasında balıklar artmaktadır. Yani sonbahar ve ilkbaharda taze balık çoğalmaktadır.







  3. 3
    ZİREGÜL
    Bayan Üye
    Balıkların yağlı oldukları zamanlar taze olduklarını gösteren belirtilerindendir. Yağlı oldukları aylar balıktan balığa göre değişmektedir. Fakat ülkemizde genel olarak ekimden şubat ayına kadar yağlı balıklar tutulmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi