Çınekop Pılakı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Çınekop Pılakı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Çınekop Pılakı

    Reklam



    Çınekop Pılakı

    Forum Alev
    ÇINEKOP PILAKI

    MALZEMELER

    8 adet orta boy çinekop
    2 adet orta boy soğan
    2 adet havuç
    3 diş sarmısak
    2 adet orta boy patates
    1 adet kereviz
    2 adet domates
    6 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı salça
    1 çorba kaşığı tuz
    2 su bardağı sıcak su


    HAZIRLANIŞI

    Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin. Sarmısakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve sarımsakları soteleyin. Patates, domates ve kervizleri de küp küp doğrayın ve ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dakika pişirin. Bu karışımı tepsideki çinekopların üzerine dökün ve yayın. Önceden ısıttığınız 200° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin. Servise hazırdır
    .


    İle İlgili Yazılar

  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: çınekop Pılakı

    Reklam



    Balık yemeği çok sevilmese bile sağladığı faydalarından dolayı mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Kemik gelişiminden beyin gelişimine, kan düzeninden kanser hücrelerine kadar bir çok faydası bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi