Kalkan Tava

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Kalkan Tava ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Kalkan Tava

    Reklam



    Kalkan Tava

    Forum Alev
    KALKAN TAVA

    MALZEMELER

    Yarım çay bardağı limon suyu
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1.5 su bardağı ayçiçek yağı
    1 su bardağı un
    1.5 kg kalkan balığı, dilimlenmiş
    Tuz

    5 kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Kalkanları 3 er santimlik şeritler halinde dilimleyip karabiber, limon suyu ve zeytinyağında dinlendirin.
    Marine edilmiş kalkan balıklarını unlayın, fazla unlarını silkeleyin. Geniş bir tavada yağı kızdırın ve balıkların her iki tarafını alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Balıkları bir mutfak kağıdının üzerine koyup fazla yağını alın. Limon dilimleri ile servis yapın.Kalkanları terbiye etmeden de pişirebilirsiniz
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Kalkan Tava

    Reklam



    Balığın faydasını görmek için küçük yaşlardan itibaren yemek ve yedirmek gerekir. Küçük yaşlardan itibaren yiyen çocuklarda kemik gelişimi daha iyi olmakta ve astım riski azalmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi