Levrek Buğulama

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Levrek Buğulama ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Levrek Buğulama

    Reklam



    Levrek Buğulama

    Forum Alev
    LEVREK BUĞULAMA

    MALZEMELER

    1 adet soğan
    1 adet büyük boy patates
    2 orta boy havuç
    2 adet büyük domates
    2 adet büyük levrek
    2 adet yumurta sarısı
    2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı yoğurt
    tane karabiber
    defne yaprağı
    sarımsak
    su
    1 adet limon suyu
    tereyağı
    kaşar rendesi


    HAZIRLANIŞI

    Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları içine koyun. Balıklar 15 dakika kaynadıktan sonra kepçe
    yardımı ile balıkları alın. Balıkları fırın tepsisine yerleştirin. Suyun içindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpiştirin. Tencerede kalan suyun içine 2 adet yumurta sarısı, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifçe sulandırarak çırpıp, tenceredeki suya yavaşça ekleyin. Bu suyu balıkların üzerine dökün. Fırına varin. Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığınız kırmızı toz biberli tereyağını balıkların üzerine gezdirin. Kaşar peyniri serpip, fırınlayın. Kaşarlar kızardığında fırından çıkarın
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Levrek Buğulama

    Reklam



    Uzmanlar haftada en az bir defa balığın tüketilmesi gerektiğini tavsiye etmektedirler. Farklı lezzetlerde balığı pişirerek en sevilen yemeklerden biri haline getirilebilir.







+ Yorum Gönder
terbiyeli levrek buğulama
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi