Sarımsak Soslu Karıdes

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Sarımsak Soslu Karıdes ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Sarımsak Soslu Karıdes

    Reklam



    Sarımsak Soslu Karıdes

    Forum Alev
    SARıMSAK SOSLU KARIDES

    MALZEMELER

    4 kişilik;
    800 gr karides
    1 adet havuç
    1 adet defne yaprağı
    1 demet maydanoz
    1 adet soğan
    karabiber
    tuz
    1 çay bardağı beyaz şarap
    sosu için:
    5 diş sarımsak
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    1/2 kg haşlanmış patates
    2 yemek kaşığı sirke
    tuz



    HAZIRLANIŞI

    Havuç ve soğanı temizledikten sonra defne yaprağı ve maydanozu da yıkayın. Bütün bu malzemeyi doğradıktan sonra suyu da ilave ederek karıştırın. Üzerine karabiber, tuz ve şarabı da ekleyin ve 15 dakika yüksek ateşte pişirin.
    Karidesleri bol suda yıkayın ve temizleyin. Sebze suyunun içine atın ve yaklaşık 5 dakika pişirin. Süzün ve soğumaya bırakın. Patatesleri haşlayın ve sonra pütürsüz bir kıvama gelene kadar ezin, çok ince kıyılan sarımsakları ve tuzu ekleyin.Sirke ve zeytinyağını azar azar ilave ederek krema kıvamına gelen kadar karıştırın. Karidesle birlikte servis yapın
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Sarımsak Soslu Karıdes

    Reklam



    Karides balığı Türkiye'de pek bulunamayan bir balık türüdür. Daha çok Avrupa denizlerinde ve Amerika'nın kuzey kesimlerinde yetişen küçük ve on ayaklı bir balık türüdür.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi