Sazan Balık Dolması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Sazan Balık Dolması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Sazan Balık Dolması

    Reklam



    Sazan Balık Dolması

    Forum Alev
    SAZAN BALıK DOLMASı

    MALZEMELER

    (6 kişilik yemek)
    2 kg sazan balığı
    1 su bardağı bulgur
    1,5 bardak su
    1 yemek kaşığı salça
    1 yemek kaşığı kuru nane
    1 baş soğan
    1 çay bardağı sıvı yağ
    İğne iplik


    HAZIRLANIŞI

    Sazan balığı pulları temizlendikten sonra yıkanır, tuzlanır. Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar ateşte bekletilir. Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte bulgur ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dk. dinlenmeye bırakılır. Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan sonra iğne iplikle dikilir. Ayrı bir kapta soğan salça ve yağ kavrulup sos hazırlanıp balığın üstüne dökülür. Fırına sürülür ve yarım saat pişirilir
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Sazan Balık Dolması

    Reklam



    Sazan Balığı, her yerde rahatlıkla görülen ve tüketilen bir balıktır. Elli yaşına kadar yaşayabilmektedirler. Çok büyük ve ağır bir balık türüdür. Ekonomik değeri de fazladır.







+ Yorum Gönder
sazan balik dolmasi ile ilgili bikgiler
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi