Yemek mazemeleri:Sebzeli Balık Pilaki

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Yemek mazemeleri:Sebzeli Balık Pilaki ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Yemek mazemeleri:Sebzeli Balık Pilaki

    Reklam



    Yemek mazemeleri:Sebzeli Balık Pilaki

    Forum Alev
    Sebzeli Balık Pilaki

    MALZEMELER

    1 kg ağılığında bir balık (*)
    2 adet domates (ya da 1 çorba kaşığı salça)
    1 diş sarmısak
    4 adet tatlı sivri biber
    2 adet defne yaprağı
    1 adet limon
    1 adet yumurta
    1 baş soğan
    1 çay bardağı ayçiçek yağı
    50 gr tereyağı

    (*) kefal, karagöz,mercan,lüfer, sazan, hamsi vs.

    HAZIRLANIŞI
    Rafine yağı bir tencerede ateşe koyun. Soyup, ufak ufak doğradığınız sarmısak, soğan ve biberleri yağda pembeleştirirken soyulmuş domatesleri de küp küp doğrayıp, ilâve edin. Domatesler yeterince olgun değillerse bir çorba kaşığı salçayı bir bardak suda eriterek kullabilirsiniz. Bu karışımı 5 dakika kadar kaynatıp, bir sos elde edin.



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Yemek mazemeleri:Sebzeli Balık Pilaki

    Reklam



    Farklı tariflerin yapılması bir sonraki balık yemek tarihini merak ettirecektir. Balığın sevilmesi ve tüketilmesi kalp ve damar hastalıklarına iyi gelmekte, felci önlemektedir. Bu nedenle fazla ara verilmeden tüketilmesi gerekmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi