Fırında Sebzelı Balık

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Fırında Sebzelı Balık ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    wody
    Emekli
    Reklam

    Fırında Sebzelı Balık

    Reklam



    Fırında Sebzelı Balık

    Forum Alev
    FıRıNDA SEBZELI BALıK

    MALZEMELER

    1 kg balık (kefal, levrek, kırlangıç)
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 adet orta boy patates
    1 adet orta boy kereviz
    2 demet demet taze soğan
    2 demet dereotu
    1 adet orta boy havuç
    1 demet maydanoz
    4 adet yumurta
    2 adet sivri biber
    4 dilim bayat ekmek
    2 yemek kaşığı limon suyu
    tuz,karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Balığı, az suda on dakika kadar haşlayıp soğuttuktan sonra derisini ve kılçıklarını ayıklayın, ezmeden küçük parçalara bölün. Kereviz, patates ve havucu rendeleyin. Soğan, dereotu, maydanoz ve sivribiberleri çok ince kıyıp, doğrayın. Bunu balıklar ile birlikte derince bir kapta, çok ezmeden bir kaşıkla karıştırın. Dört yumurtayı ayrı bir kapta çırpın. Ekmek dilimlerini tencerede kalan balık suyu ile ıslatıp, yumurtalar ve sıvıyağ ile birlikte karışıma ilave edin, payreks bir tabağa 4 cm yüksekliği aşmayacak şekilde yerleştirin. Üstüne galeta unu serpin,fırında hafif kızarıncaya dek pişirip, servis yapın.



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Fırında Sebzelı Balık

    Reklam



    Tüm balıkların farklı özellikleri olsa hepsinin benzer ortak faydaları bulunmaktadır. Bunlardan biri beyni rahatlatması sinirleri gevşetip stresi ortadan kaldırmasıdır. Balık yiyen kişilerde depresyon olasılığı daha düşüktür.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi