Alabalık Buğlama - Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Alabalık Buğlama - Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Alabalık Buğlama - Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri

    Reklam



    Alabalık Buğlama - Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri

    Forum Alev
    Malzemeler
    4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
    4 adet defne yaprağı
    3 adet domates
    3 adet çarliston biber
    1.5 adet limonun suyu
    70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
    250 gr. mantar
    1 çorba kaşığı kapari turşusu
    Tuz ve karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.
    Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.
    Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.
    Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Alabalık Buğlama - Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri

    Reklam



    Bazı balıkların fiyatları fazladır fakat uygun balıklarda bulunmaktadır. Balık yemek bir zaruri ihtiyaç olarak görülmelidir ve bütçeyi zorlamadan bile tüketilebilir. Alabalık hem tadı güzel hem de uygun olan balıkların arasındadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi