Hamsili Muska Böreği Tarifi - Hamsili Muska Böreği Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Hamsili Muska Böreği Tarifi - Hamsili Muska Böreği Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Hamsili Muska Böreği Tarifi - Hamsili Muska Böreği Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Hamsili Muska Böreği Tarifi - Hamsili Muska Böreği Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Hamsili Muska Böreği Tarifi - Hamsili Muska Böreği Nasıl Yapılır?


    1 hazır yufka,
    16 adet hamsi
    1 küçük boy soğan,
    ½ demet maydanoz,
    Tuz,
    Karabiber,
    Kızartma için sıvı yağ.


    Yuvarlak yufkayı ortasından ikiye kesin, iki yarım yufkayı üstüste koyup tekrar
    ikiye bölün ve böylece dört parça (çeyrek) yufka elde edin.
    Aynı işlemi iki kere daha tekrarlayıp tek yufkanızı toplam 16 üçgen şeride bölün.
    Balıkları temizleyin, kafa ve kılçığını atın, herbirini yarım santimden küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı balıkların üzerine rendeleyin.
    Maydanozu yıkayın, dallarını ayıklayın, yapraklarını ince ince kıyın, balıklara ilave edin, tuz ve karabiberi koyun, iyice karıştırın.
    Herbir 1/8 yufkanın geniş tarafına soğanlı balık karışımından koyarak muska (üçgen) şeklinde sarın, sonuna geldiginizde ortada kalan ince ucu bir küçük kaseye koyacağınız suya batırarak sarmış olduğunuz kısım üzerine yapıştırın.
    Yağda kızartarak önce bir kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzdürün, ve sıcak olarak servise sunun.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Hamsili Muska Böreği Tarifi - Hamsili Muska Böreği Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Muska böreği yeşil mercimekle ya da kıymalı harç ile de yapılmaktadır. Balık eti ile hazırlanan harç bu böreğe çok yakışacaktır. Hazırlanan börekler kızartılır ve afiyetle yenir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi