Alabalık Tarifleri - Güveçte Alabalık - Izgara Alabalık - Alabalık Pişirme

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Alabalık Tarifleri - Güveçte Alabalık - Izgara Alabalık - Alabalık Pişirme ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Alabalık Tarifleri - Güveçte Alabalık - Izgara Alabalık - Alabalık Pişirme

    Reklam



    Alabalık Tarifleri - Güveçte Alabalık - Izgara Alabalık - Alabalık Pişirme

    Forum Alev
    1 kg alabalık,fileto olarak hazırlanmış
    4 çay kaşığı tereyağı
    4 çay kaşığı un
    rendelenmiş muskat
    1 su bardağı krema
    4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

    Terbiye için:
    1 adet limonun suyu
    3 diş sarmısak
    1 baş soğan
    Tuz, karabiber

    Temizlenmiş alabalıklar limon suyu, sarmısak, soğan, tuz ve karabiberle yapılan karışımda en az 2 saat bekletilerek terbiye edilir. Rendelenmiş muskat una karıştırılır ve balıklar da bu karışıma batırıldıktan sonra hafifçe kızartılır. Kızartılan balıklar fırın güveç tepsisine dizilir. Üstüne krema ve rendelenmiş kaşarpeyniri dökülür. Önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır.Afiyet olsun..




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Alabalık Tarifleri - Güveçte Alabalık - Izgara Alabalık - Alabalık Pişirme

    Reklam



    Alabalık yetiştiriciliği ülkemizde her yerde yapılmaktadır.tatlı su balığı olan alabalık bazı piknik alanlarında ve besi çiftliklerinde lokanta hizmeti olarak da verilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi