Midye Buğulama

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Midye Buğulama ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Midye Buğulama

    Reklam



    Midye Buğulama

    Forum Alev
    108.jpg


    Servis (Kaç Kişilik): 8 kisilik
    Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
    Hazırlama Süresi: 1 saat

    Gereçler: 2 kg küçük içli midye
    3/ 4 bardak sek beyaz şarap
    3 yemek kaşığı kıyılmış soğan
    1-2 defne yaprağı
    1 çay kaşığı kekik
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı
    1/ 2 bardak taze süt kremi
    1/ 2 limon suyu
    1/ 2 demet maydanoz
    Tuz-karabiber
    Yapılışı: 1. Midyelerin kabuklarını temizleyip aradaki tüylü kısmı, keserek çıkartın.
    2. Midyeleri alacak büyüklükte bir kaba, şarabı ve kıyılmış soğanı koyun ve kaynama durumuna getirin. Defne, kekik,biber ve yıkanmış midyeleri koyun ve üstü kapalı olarak 4-5 dk pişirin. Midyelerin kabukları açıldığı zaman el dayanacak sıcaklığa gelince, üst kabuklarını ayırıp atın ve servis tabaklarına sıralayın.
    3. Unla yağı biraz kavurun. 2 bardak midye suyunu kaynatıp 1 bardak kalınca süt kremini ekleyin ve bu karışımı azar azar una katıp yedirin. Sonra da yumurta sarısı koyup ateşten indirin; limon suyunu ilave edin. Bu sosu midyelerin üzerine dağıtın. Fırının ızgara bölümüde biraz bırakın. Üstüne kıyılmış maydanoz
    serpin.




  2. 2
    s3yma
    Üye

    Cevap: Midye Buğulama

    Reklam



    Midye dolmayı seviyorum (:







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi