Flash Önyükleme (preloader)

+ Yorum Gönder
Grafik ve Diğer Grafik Paylaşımları Bölümünden Flash Önyükleme (preloader) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Börtecine
    Emekli
    Reklam

    Flash Önyükleme (preloader)

    Reklam



    Flash Önyükleme (preloader)

    Forum Alev


    Flash ile yapılan site veya animasyonlarda, yükleme aşamasında kullanıcıya ne kadar yüklendiğinin bilgisini veren bir flash preloader yapmayı biraz ele alalım.


    1.Aşama

    Öncelikle dokumanınızda preloader ve film (siz başka isimlerde verebilirsiniz) isminde 2 tane sahne(scene) oluşturun.



    Sahneleri oluşturduktan sonra çalışma alanında bir dynamic text alanı oluşturun ve ekran_txt ismini verin.

    Bu işlemleri tamamladıktan sonra kodlarımızı yazmaya başlayabiliriz...


    2.Aşama

    Bir önyükleme yapabilmek için öncelikle bilmemiz gerekenler:

    Dosyanın toplam boyutu
    <LI>Dosyanın yüklenen boyutudur.

    Bu iki değeri flash ta actionscipt kodları ile öğrenmemiz çok kolay...

    getBytesTotal() ve getBytesLoaded()...

    Bu iki değeri tespit edebildikten sonra geriye bunları kullanarak önyükleme bitene kadar kullanıcıya bilgi vermek kalıyor.


    3.aşama

    Öğrendiğimiz dosyanın toplam ve yüklenen değerlerini sürekli olarak kontrol etmemiz gerektiği için onEnterFrame fonksiyonunu devreye alıyoruz.

    onEnterFrame içerisinde bu değerleri birer değişkene atarak filmin tamamı yüklendiğinde diğer sahneye geçmesini, eğer tamamı yüklenmediyse yüklenen yüzdeyi ekran_txt ye yazdırılmasını sağlıyoruz...


    stop();

    onEnterFrame = function () {

    yuklenen = _level0.getBytesLoaded();

    toplam = _level0.getBytesTotal();



    if (yuklenen == toplam) {

    delete onEnterFrame;

    gotoAndPlay("film", 1);

    } else {

    ekran_txt.text = Math.round((yuklenen/toplam)*100);

    }

    };


    İşte hepsi bu...

    Örnek dosyayı indirmek için tıklayın.
    ( Sağ buton farklı kaydet diyerek kaydedin




  2. 2
    ferhat_67
    Yeni Üye

    --->: Flash Önyükleme (preloader)

    Reklam



    bundan hiç bişiy anlamadım bu dediğin hangi progla oluyo acaba







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi