Nefis Erzurum Cağ Kebabı

+ Yorum Gönder
Şehir ve İlçeler ve Doğu Anadolu Bölgesi Bölümünden Nefis Erzurum Cağ Kebabı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    se7en
    Usta Üye
    Reklam

    Nefis Erzurum Cağ Kebabı

    Reklam



    Nefis Erzurum Cağ Kebabı

    Forum Alev
    Nefis Erzurum Cağ Kebabı





    Cağ Kebabı

    Erzurum'a özgü olan Cağ Kebap'ı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şiş üzerinde odun ateşi eşliğinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. İlk kez gelen müşteriler, "cağ" ve "Tortum"un ne olduğunu merak ediyor. Erzurum"da "şiş"e, "cağ" deniliyor."yatık döner" olarak da adlandırılan Cağ kebabının öyküsü şöyle:
    "Odun ateşinde pişirilen etler, cağlara dizilerek kesilir. Cağ kebabının ilk ismi, ahbap kebabıdır. Erzurum'da dost sohbetlerinde yapılan ahbap kebabı, zamanla cağ kebabına dönüşmüş. Tortum, Erzurum"un bir ilçesidir. Cağ kebabının orijinal memleketi de Tortum"dur."
    İlk bakışta "ağır" gibi duran cağ kebabı son yıllarda çok revaçta. bunun sebebi cağ kebabında kullanılan kuzu etinin kolesterol değerinin, tavuk etiyle aynı, yumurtadan daha düşük olması. Cağ kebabının düşük kolesterollü olduğunu belgelerle ispatlanıyor.





  2. 2
    DaDaS_MuHoNi
    Üye

    --->: Nefis Erzurum Cağ Kebabı

    Reklam



    bizim oraların yemeği bu ya nefis tadı var herkese tavsiye ederim
    +rep







  3. 3
    Ziyaretçi
    sayın editör. Cağ kebabının mucidi Oltu ilçesidir. Hatta Patentini bile almıştır.







  4. 4
    Ziyaretçi
    süper çok sevdim

+ Yorum Gönder
cağ kebabı nasıl yapılır,  erzurum cağ kebabı resimleri,  erzurum cağ kebabı,  cağ kebabı yapılışı
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi