Fesleğen Soslu Tagliatelle

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Fesleğen Soslu Tagliatelle ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    YapRock
    Forumun Herşeyi
    Reklam

    Fesleğen Soslu Tagliatelle

    Reklam



    Fesleğen Soslu Tagliatelle

    Forum Alev
    Fesleğen Soslu Tagliatelle


    MALZEMESİ

    1 paket tagliatelle makarna
    250 gr. taze parmesan veya eski kaşar peyniri
    1 demet maydanoz
    1 demet taze fesleğen veya 2 yemek kaşığı kuru fesleğen
    5 diş sarmısak
    1,5 tatlı kaşığı tane karabiber
    ½ su bardağı sızma zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz





    TARİF

    Öncelikle büyük bir tencereyi önümüze alalım, içine 7-8 bardak su koyalım. Kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atalım ve makarnalarımızı hiç kırmadan bu tuzlu suyun içine atıp, kaynamaya bırakalım. Makarnayı, İtalyanların dediği gibi “al dente” yani dişe dokunur dirilikte, 7-8 dakika pişirin, pişince ocaktan indirin. Böylece makarnaların çok pişmeyip, bir paça diri kalması yemeğinizi daha lezzetli yapar.
    Makarnalarımız pişerken biz bu arada fesleğenli sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Önce karabiberleri, sarmısakları biraz tuz ile havanda dövüyoruz. Daha sonra içine zeytinyağını ilave edip, biraz daha dövüyoruz ve derin bir kaba alıyoruz.
    Bu arada taze fesleğenleri ve maydanozları ince ince kıyıyoruz. Karabiber ve sarmısak karışımının üstüne ilave ediyoruz. Eğer kuru fesleğen kullanıyorsanız fesleğeni karışıma doğrudan ilave edin. Sıra geldi peynirimize, parmesan peynirini veya eski kaşar peynirini, rendenin ince tarafından rendeleyerek sosa ekliyoruz ve hepsini iyice karıştıyoruz. Haşlanan makarnaları bir süzgeç yardımıyla süzüyoruz. Makarnamızı soğuk sudan geçirmiyoruz ve suyunu süzdükten sonra tekrar tencereye koyarak içine hazırladığımız fesleğen sosunu ilave ediyoruz. İki tahta kaşığın yardımıyla makarnaları ezmeden, sosla iyice karışmasını sağlamak için dikkatlice karıştırın.
    Sıcak sıcak servise sunabilirsiniz.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Fesleğen Soslu Tagliatelle

    Reklam



    Makarna İtalya'da ortaya çıkan ve kısa süre içinde dünyaya yayılmış olan bir lezzettir. Tarif olarak bin bir çeşidi oluşturulmaktadır. Bu tarifte sebzeli ve baharatlar ile zenginleştirilmiştir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi