Pizza Alla Marinara

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Pizza Alla Marinara ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    YapRock
    Forumun Herşeyi
    Reklam

    Pizza Alla Marinara

    Reklam



    Pizza Alla Marinara

    Forum Alev
    Pizza Alla Marinara



    Üst malzemesi:1 pizza tabanı için
    • 3 adet orta boy domates, incecik halka halka doğranmış
    • 4 adet ançüez
    • 1 diş sarmısak - opsiyonel
    • arzu ettiğiniz kadar taze kekik
    • kapari, kebere turşusu - opsiyonel
    • zeytinyağı



    Tarif:

    domatasleri incecik doğrayın, ezdiğiniz sarmısak, kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın.
    pizza tabanına, domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirin, ançüezleri koyun, 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine serpiştirin.
    pizza hamuru

    malzemeler: 4 kişi için
    • 1 cup = 1 su bardağı
    • 4 1/2 cups (600 gr.) işlem görmemiş ekmek unu ya da işlem görmemiş normal un ( ben piyalenin %100 doğal ununu kullandım.)
    • 1 3/4 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı instant maya (Dr. Outker)
    • 1/4 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
    • 1 3/4 cups (400 gr.) buz gibi soğuk su
    Yapılışı:

    • Unu, tuzu ve mayayı eleyip büyük bir porselen ya da cam kaba koyun. Suyu ve yağı ekleyip, bütün malzeme karışana kadar büyükçe bir kaşıkla karıştırın.
    • Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun. Yapacağınız pizzaların büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün.( ben 4 parçaya böldüm. 30 cm. çapında pizza tabanım oldu.)
    • Bezeleri biraz daha yoğurun, top top yapıp, yağladığınız ve unladığınız bir tepsiye koyun. Üzerini biraz daha yağlayıp plastik, hava almayan bir poşetin içine koyup buzdalabında 1 gece bekletin. Hamurlar buzdolabında, bozulmadan 3 gün kadar bekleyebiliyor.
    • Kullanacağınız zaman hamurları çıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin. Sürenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz ölçüde açın. Bu iş için önce tezgahı unlayın, bezeyi unlu tezgaha koyup, bir miktar üzerine un serpin. Merdaneyle biraz açın ve sonra kaldırarak, yumruk yaptığınız ellerinizin üzerine koyun ve merkezden dışarı doğru sündürün. İlk önceleri sünmesi zor olabilir o zaman 5-20 dakika arası dinlendirin. Hamurda ki gluten çalışacak, hamur rahatlayacak ve kolay şekil alacaktır.
    • Fırını en yüksek dereceye getirin (250 derece). Fırın tepsisinin tekini ters çevirip fırının taban bölümüne koyun. Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi görecek.
    • Pizzanın üst malzemelerini, pizza tabanına yerleştirin.
    • Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun. Tabanı ve üstü kızarana kadar 10-15 dakika arası pişirin.




  2. 2
    siZOfreNiqH
    Yeni Üye

    --->: Pizza Alla Marinara

    Reklam



    karnım acıktı yaprak yaa valla:D:D







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi