Danimarka Mutfağı- Danimarka Çörekleri Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Danimarka Mutfağı- Danimarka Çörekleri Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    ölüm meleqi
    Üye
    Reklam

    Danimarka Mutfağı- Danimarka Çörekleri Tarifi

    Reklam



    Danimarka Mutfağı- Danimarka Çörekleri Tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler
    • 20 gr. Kuru hamur Mayası(veya 42gr.yaş hamur Mayası)
    • 5 Su bardağı un
    • ¼ Su bardağı Toz Şeker
    • 1,5 Su bardağı ılık Süt
    • 150 gr. Tereyağı
    • 1 Adet Yumurta
    Yapılışı
    Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeler kullanılabilir.

    Örneği;Ufalanmış ceviz, badem, fıstık, elma püresi, bal veya çeşitli marmelatlar.

    Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, yeterince kabarınca yeniden yoğurun ve 1 cm kalınlığında uzun bir şekil verin. Yumuşamış tereyağın yarısını sürerek hamuru üçe katlayın, köşelerinden başlayarak yuvarlayın. Oklava ile tekrar açarak kalan tereyağını üzerine sürün, tekrar aynı işlemi yapın ve yağı iyice yedirin. Hamurunuz artık çörekler için hazırdır. Hamuru yarım santim kalınlığında açın ve 10 cm'lik kareler halinde kesin.

    Çörekler için düşündüğünüz iç malzemesini bu karelerin ortasına koyun ve köşelerinden üzerine katlayın. Böylece zarf şekli elde etmiş olacaksınız. Bu hamurları hafifçe ısıtılmış tepsi üzerinde 20 dakika bekletin ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Üzerine şekerli su sürerek ufalanmış ceviz, badem, reçel vb. ile süsleyin.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Danimarka Mutfağı- Danimarka Çörekleri Tarifi

    Reklam



    Çörekler günün her saatinde yenilebilecek yiyeceklerdir. Çay ile kola ile tüketilebilecek harika lezzetlerdir. Dünya lezzetlerindeki







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi