Fransız mutfagı Şaraplı Taş Kebabı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Fransız mutfagı Şaraplı Taş Kebabı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Fransız mutfagı Şaraplı Taş Kebabı

    Reklam



    Fransız mutfagı Şaraplı Taş Kebabı

    Forum Alev
    Şaraplı Taş Kebabı



    Malzemeler :

    1 kg. sığır filetosu
    200 gr. ince kıyılmış pastırma
    50 gr. tereyağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    12 arpacık soğan
    2 çorba kaşığı un
    1 bardak et suyu
    2 diş dövülmüş sarmısak
    Buket garni (birbirine bağlanmış
    defne yaprağı, maydanoz, kekik)
    2 bardak kırmızı şarap
    100 gr. mantar
    Garnitür için küp halinde kesilmiş ve kızartılmış
    ekmek ve ince kıyılmış maydanoz
    Tuz ve taze çekilmiş karabiber






    Hazırlanışı :

    Eti 3 cm.lik küpler halinde parça parça kesin.

    Yağın 25 gramını bir tavada zeytinyağla karıştırarak eritin. Soğanları tavaya koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanları çıkartıp bir kenara koyun.

    Aynı yağa eti ve pastırmaları atıp nar gibi oluncaya kadar kızartın. Eti süzüp alın ve kapaklı bir tencereye koyun.

    Tavaya un serpin, karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Sonra et suyunu, sarmısağı, buket garniyi, tuzu, biberi ve şarabı katın. Karışım kayulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.

    Koyulaşan karışımı etin üstüne dökün ve tencerenin kapağını kapatarak 150 derece ısıdaki fırında 1,5 saat kadar pişirin.

    Yağın geri kalmış olan 25 gramını eritin ve mantarı 2-3 dakika kavurun. Mantarı ve soğanı et tenceresine koyun ve yarım saat daha pişirin.

    Sonra üzerine küçük kesilip kızartılmış ekmekle ince kıyılmış maydanozu serperek sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: fransız mutfagı Şaraplı Taş Kebabı

    Reklam



    Taş kebabı Türkiye'de de yapılan bir kebap çeşididir. Türkiye'de Malatya'ya özgü bir yemek olduğu bilinmektedir. Fakat her yerde yapılan ve çok sevilen tariflerden biridir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi