İspanya mutfagı DANA ETİ YAHNİSİ

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden İspanya mutfagı DANA ETİ YAHNİSİ ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    İspanya mutfagı DANA ETİ YAHNİSİ

    Reklam



    İspanya mutfagı DANA ETİ YAHNİSİ

    Forum Alev

    DANA ETİ YAHNİSİ



    MALZEME:

    Dana eti 1 1/2 kg.
    Havuç 200 gr.
    Soğan 1 adet
    Domates 2 adet
    Sarımsak 6 diş
    Kırmızı pul biber 1 tutam
    Zeytinyağı 4 kaşık
    Karabiber 1 kaşık
    Kırmızı toz biber 1 kaşık
    Defne yaprağı 2 adet
    Kekik 1 tutam
    Etsuyu 1/2 lt.
    Tuz

    YAPILIŞI:
    1.Eti soğuk suda yıkayarak kağıt havlularla kurulayın. 2. Havuçları, yıkayarak doğrayın. Soğanları soyun ve dörde bölün. Domateslerisoyun; dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Sarımsağı soyun ve doğrayın. Kırmızı biberin tohumlarını çıkarın, yıkayın ve halka halka doğrayın. 3. Yağı düdüklü tencerede ısıtın daha sonra eti bu yağda kızartın. Havuç, soğan ve sarımsağı etlerin üstüne koyun. Daha sonra malzemenin kalan kısmını da karışıma koyarak et suyunu ekleyin. 4. Tencerenin kapağını kapatarak Pişirme Gösterge Çubuğu II. konuma gelinceye kadar ısıtın. Daha sonra ocağın altını kısarak 30 dakika kadar daha pişirin. Tuzu ekleyin.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: ispanya mutfagı DANA ETİ YAHNİSİ

    Reklam



    Her insan kendi ülkesinin ve yöresini damak lezzetini sever. Fakat diğer ülkelerde de beğenilecek tarifler olduğu unutulmamalıdır. Yapıp denemekte fayda bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi