İspanya mutfagı GAMBAS AL AJİLLO (YAĞLI VE SARMISAKLI KARİDES)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden İspanya mutfagı GAMBAS AL AJİLLO (YAĞLI VE SARMISAKLI KARİDES) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    İspanya mutfagı GAMBAS AL AJİLLO (YAĞLI VE SARMISAKLI KARİDES)

    Reklam



    İspanya mutfagı GAMBAS AL AJİLLO (YAĞLI VE SARMISAKLI KARİDES)

    Forum Alev
    GAMBAS AL AJİLLO (YAĞLI VE SARMISAKLI KARİDES)



    MALZEME:

    Karides (Haşlanmış) 1 kg.
    Zeytinyağı 8 çorba kaşığı
    Sarmısak 4 diş
    Kırmızı biber (Acı, Çuçka biberi) 2 adet

    YAPILIŞI:
    Karideslerin kabuklarını ayıklayın. Ateşe dayanıklı 4 tabağa zeytinyağı, bir diş sarmısak ve yarım çuçka biberi koyun. Tabakları önceden 200 derece ısıtılmış bir fırına yerleştirin. Fırının derecesini zeytinyağı kızıp cızırdayana kadar yükseltin. Karidesleri tabaklara koyup şöyle bir karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: ispanya mutfagı GAMBAS AL AJİLLO (YAĞLI VE SARMISAKLI KARİDES)

    Reklam



    İspanya denize kıyısı olan ülkelerden biri olduğu için balık yapma konusunda ustalaşmış lezzetli tarifleri bulunmaktadır. Bu nedenle tariflerini denemekte fayda bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi