İspanya Mutfagı Lomo Kon Jerez (şaraplı Rosto)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden İspanya Mutfagı Lomo Kon Jerez (şaraplı Rosto) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    İspanya Mutfagı Lomo Kon Jerez (şaraplı Rosto)

    Reklam



    İspanya Mutfagı Lomo Kon Jerez (şaraplı Rosto)

    Forum Alev
    LOMO KON JEREZ (ŞARAPLI ROSTO)



    MALZEME:

    Domuz filetosu (Dana da kullanılabilir) 2 kilo
    Karabiber Yarım çay kaşığı
    Safran (Çekilmiş) Yarım çay kaşığı
    Sarmısak (Dövülmüş) 2 diş
    Tuz 2 silme çay kaşığı
    Maydanoz (İnce kıyılmış) 2 çorba kaşığı
    Zeytinyağı 2 çorba kaşığı
    Beyaz şarap (Sek) 3 bardak

    YAPILIŞI:
    Filetonun yağlarını temizleyin ve gerekirse rosto gibi sarıp bağlayın. Küçük bir kapta tuzu, biberi, sarmısağı, safranı ve maydanozu karıştırın. Eti bu karışımla iyice oğuşturun ve 2 saat kadar dinlendirin. Eti zeytinyağı ile yağlayın. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında 30 dakika süreyle kızartın. Fazla yağı tavadan süzerek alın ve beyaz şarap katın. Etin üstüne yağ sürerek yumuşatın. Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 1 saat 45 dakika süreyle eti pişirmeye devam edin. Pişirme süresi içinde eti sık sık şarapla karıştırdığınız yağla yağlayın.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Ispanya Mutfagı Lomo Kon Jerez (şaraplı Rosto)

    Reklam



    Sağlık açısından da lezzet bakımından da yenilmesi gereken besinlerden biridir et. Etin farklı çeşitleri yenilmesi gerektiği gibi tarif olarak da değişik tariflerden yararlanılması damak tadının zenginleşmesi açısından önemlidir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi