Özbek Pilavı Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Özbek Pilavı Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Özbek Pilavı Tarifi

    Reklam



    Özbek Pilavı Tarifi

    Forum Alev
    Özbek Pilavı Tarifi

    Malzemeler:

    * 1 adet kuru soğan
    * 1 demet maydanoz
    * 2 adet havuç
    * 250 gr. koyun eti
    * Kara biber
    * Tuz
    * 1 çay kaşığı kekik
    * 3 kaşık tereyağı
    * 1 bardak iç bezelye
    * 5 bardak su veya et suyu
    * 2 adet domates
    * 3 bardak pilavlık pirinç

    Yapılışı:

    Pirinci ayıklayıp bir kaba koyun.
    Tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su koyup soğumasını bekleyin.
    Suyunu süzüp soğuk sudan geçirip tekrar suyunu iyice süzdürün.
    Tencerede yağı eritip pirinci ilâve edin. Biraz kavurup suyunu ekleyip tuz ekin. Tencerenin kapağını kapatıp 4-5 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pilavı pişirin.

    Ayrı bir tencereye, bir çorba kaşığı tereyağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun.
    Bu malzemeye, kuşbaşı doğranmış etleri ilâve edip biraz daha kavurun. Rendelenmiş havuç ve domatesleri de ilâve edip tuz ve kekik katıp 1.5 bardak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
    Hafif ateşte pişirin.

    Pişmesine 15 dakika kala bezelyeleri ilâve edin.
    Doğranmış maydanozları ve kara biberi ekleyip ateşten alın.

    Bu etli karışımı, suyunu çekmeye yakın olan pilavın üzerine döküp 5 dakika kısık ateşte demleyin.

    sıcak servis yapın.....

    afiyet olsun.......



  2. 2
    LoveNess
    Bayan Üye

    --->: Özbek Pilavı Tarifi

    Reklam



    Diğer Konularımız

    Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi - Resimli Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi - Anadolu Bulgurlu Pilav Tarifi Yapılışı
    Sebzeli Bulgur Pilavı - Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
    Barış Özbek (Barış Özbek Kimdir? - Barış Özbek Hakkında)
    ÖZBEK PiLAVı
    Antep Mutfagı:Özbek Pilavı







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi