Bulgaristan Usulu Patatesli Musakka

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Bulgaristan Usulu Patatesli Musakka ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Bulgaristan Usulu Patatesli Musakka

    Reklam



    Bulgaristan Usulu Patatesli Musakka

    Forum Alev
    BULGARİSTAN USULU PATATESLİ MUSAKKA

    MALZ. (4kişilik)

    5 adet patates
    1/2 kilo kıyma
    1/2 bardak su
    3 kaşık un
    2 kaşık sıvı yağ
    1/2 lt süt
    2 adet yumurta
    kırmızı biber,kekik,tuz,karabiber

    HAZIRLANISI

    Patateslerimizi küp küp doğruyoruz (fazla küçük olmasın),kıymamızı tavada baharatlarımız ile bir güzel kavurduktan sonra (iyice pişmeli kıyma),patateslerimizi ve suyumuzu ilave edip tavanın kapagını kapatıp15 dk kısık ateşte pişirişyoruz (hafif yumuşıycak patatesler)

    Başka bir derin tavamıza yağımızı ve unumuzu koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz,pembeleşen helva kıvamındaki karışıma yavaş yavaş sütümüzü ekliyoruz.Karışımın içinde un ve süt krep kıvamı alıncaya kadar karıştırıyoruz,biraz tuz ilave edilebillir.

    Patates ve kıyma karışımını orta boy bir tepsiye dokuyoruz.Aman dikkat fazla sulu olmasın
    Un ve sütlü sıcak karışıma 2 yumurtayı kırıp iyice karıştırıyoruz,tepsideki patates ile kıymanın üstüne güzelce seriyoruz.
    180 derecelik fırında yemeğin üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
    Börek gibi dilimlere bolerek servis yapiyoruz
    Afiyet olsun


    not: Bu yemeğin yanında cacık süper oluyo



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Bulgaristan Usulu Patatesli Musakka

    Reklam



    Musakkanın farklı bir çok sevilen yapılan tarifleri bulunmaktadır. Damak tadına göre zenginleştirebilen baharatı ve iç malzemesinde değişiklik yapılabilen sık yenen bir yemektir.







+ Yorum Gönder
bulgaristan musakkası,  patates musakka,  bulgaristan usulü patates musakka,  patatesli musakka,  bulgaristan musakka tarifi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi