Acılı çin tavuğu

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Acılı çin tavuğu ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    CaRaMeLa
    Bayan Üye
    Reklam

    Acılı çin tavuğu

    Reklam



    Acılı çin tavuğu

    Forum Alev
    Malzemeler
    • 4t ane acı yeşil biber
    • bir demet taze sogan
    • 2 orta boy havuc
    • 4 yemek kaşıgı mısır nişastası
    • sarmısak 2 diş
    • 250 gr tavuk gögsu kemiksiz
    • 2 yemek kaşıgı sıvıyag
    • 0,5 su bardagı soya sosu
    • 0,5 cay bardagı beyaz şarap



    Yapılışı

    2 yemek kaşıgı nişastayı julyen dogranmış(parmak)tavuklarla karıştırın, fox bır tavaya yagı koyup tavuklarla ve sarmısaklarla beraber pişirin (sarmısaklar ince kıyılmış). Taze saganın yeşil taraflarını havuc ve yeşil biberleri kıbrit şeklinde dograyın, ve 2 - 3 dakıka pişirin. Sosu için bır su bardagına soya sosu, 2 yemek kaşigı nişastayı, şarabı, çok az da su ilave ederek karıştırıp, meyeyın içine dökün. 1 dakika sonra ateşten alın. Afiyet olsun!



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Acılı çin tavuğu

    Reklam



    Acı severler her türlü yemeklerinde acı kullanmayı severler. Tavuk yemeklerinde de baharat ve acı yakışmaktadır. Bu tarif acı sevenler için tercih edilebilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi