Arap Usulü Terbiyeli Tavuk Yahnisi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Arap Usulü Terbiyeli Tavuk Yahnisi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Arap Usulü Terbiyeli Tavuk Yahnisi

    Reklam



    Arap Usulü Terbiyeli Tavuk Yahnisi

    Forum Alev
    ARAP USULÜ TERBİYELİ TAVUK YAHNİSİ

    Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
    900 gramlık bir piliç veya yarka,
    50 gram sadeyağ,
    1 kaşık dömiglas,
    20 küçük baş soğan,
    2 kaşık çiğ krema,
    2 yumurta,
    1 limon,
    1 demet maydanoz,
    1 dal adaçayı,
    birkaç tane dövülmemiş karabiber,
    yeteri kadar tuz, süt ve un,
    4 bardak tavuk suyu.

    Yapımı: Pilicin tüylerini yolup içini temizledikten ve ince tüylerini tütsüledikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı. Sonra bu kümes hayvanını düzenli bir biçimde parçalara bölmeli. Tavuğun ödü dikkatle ayrılıp atılmış ciğerini, katısını ve yüreğini temizleyip bol suda yıkamalı ve küçük parçalara doğramalı.
    Bir güvece 30 gram sadeyağı koymalı, yağ ısınınca, una bulanmış piliç parçalarını içine atmalı ve bunları hafifçe kızartmak Dört bardak ılık tavuk suyuyla dömiglası, adaçayını ve dövülmemiş karabiberleri, kabukları ayıklanmış soğanları tüm olarak katmalı. Güvecin kapağını örtmeli ve orta ısılı ateşte piliç parçalarıyle soğanları pişirmeli. Vakit vakit karıştırılacak piliç parçalarıyle soğanlar pişince bunları bir kevgirle güveçten çıkarıp bir kenara almalı.
    Güveçteki suyu, adaçayıyla karabiberleri çıkarıp attıktan sonra ince delikli tel süzgeçten geçirmeli.
    Bir kaşık kadar unu az bir sütün içinde iyice karıştırmalı. Buna çiğ kremayla süzülmüş olan tavuğun salçasını katmalı, iyice karıştırmalı ve deminki güvece boşaltıp orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Gerekirse tuz katmalı ve piliç parçalarıyle soğanları da güvece attıktan sonra karışımın kaynamasını beklemeli. Tam kaynayacağı vakit (kaynatmamalı) kabı ateşten indirmeli. Piliç parçalarıyle soğanları sıcak bir yerde tutulan servis tabağına almalı. Limon suyuyla yumurtaları iyice çırpmalı. Çırpmaya ara vermeden tavuk suyundan birkaç kepçeyi azar azar katmalı. Terbiye, katılan sularla ısınınca güveci ateşe oturtmalı ve çabuk çabuk karıştırırken terbiyeyi içine boşaltmalı. Karıştırmaya ara vermeden bir taşım kaynattıktan sonra servis tabağındaki piliç parçalarıyle soğanların üstüne dökmeli. Temizlenmiş, yıkanmış ve kıyılmış maydanozu da serptikten sonra sıcak sıcak servis yapmalı.
    __________________



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Arap Usulü Terbiyeli Tavuk Yahnisi

    Reklam



    Et sürekli tüketilen bir besindir. Etin terbiye edilme şekli farklılık göstermektedir. Bu durumda tadına ve lezzetine etki ettiği için bu tür farklı tariflere de bakmak gerekir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi