Hicaz Pilavı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Hicaz Pilavı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Hicaz Pilavı

    Reklam



    Hicaz Pilavı

    Forum Alev
    Hicaz Pilavı
    MALZEMELER

    400 gr. kuşbaşı koyun eti
    200 gr. margarin
    2 su bardağı pirinç
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 adet portakal
    1 tutam safran
    3 adet soğan

    YAPILIŞ TARİFİ
    Soğanları ayıklayın. Yarım ay şeklinde doğrayın.
    75 gr.margarini kızdırıp etleri ve soğanları kavurun. 1/2 su bardağı sıcak
    su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin.
    Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın. Portakalın kabuğunu rendeleyin.
    Safranı çok az suda ıslatın. Pirinci süzün. Kalan margarinde kavurun.
    Nohut, safran ve rendelenmiş portakalı katın. İki su bardağı sıcak su
    ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Etlerle birlikte servis yapın.

    __________________



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Hicaz Pilavı

    Reklam



    Pilav dünyanın her yerinde en çok yenen yemeklerden biri olup sulu yemeklerin yanında iç pilav olarak ve ana yemek olarak içine et ve çeşitli malzemelerin konulması ile tadında değişiklikler yapılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi