Kabak Kızartması (IRAK)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Kabak Kızartması (IRAK) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Kabak Kızartması (IRAK)

    Reklam



    Kabak Kızartması (IRAK)

    Forum Alev
    Kabak Kızartması (IRAK)
    Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

    750 gram sakız kabağı,
    1 yumurta,
    1 dal biberiye,
    1 tutam fesleğen,
    1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
    yeteri kadar un,
    süt,
    tuz ve zeytinyağı.

    Yapımı:
    Kabakların dışını kazıdıktan, sapını kestikten sonra bunları isteğe göre yuvarlak veya uzun dilimler halinde doğramalı.
    Beri yanda kıyılmış maydanozla fesleğeni bir kâseye koymalı. Bunun üstüne yumurtayı kırmalı. Yeteri kadar un, tuz ve süt katıp karışımı karıştırarak oldukça koyu bir bulamaç meydana getirmeli. Bir tavaya bol zeytinyağıyle biberiye dalını koymalı. Yağ kızınca bulamaca batırılacak kabak dilimlerini tavaya atmalı ve iki yanları nar gibi oluncaya kadar kızartmalı.

    __________________



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Kabak Kızartması (IRAK)

    Reklam



    Kabak seçilen bir sebze türüdür. Fakat kabak sevenler her türlü pişirme şeklini beğenerek yerler. Kızartması da aynı şekilde doya doya yenilecek bir yemek haline gelmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi