Mansaf (Ürdün)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Mansaf (Ürdün) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Mansaf (Ürdün)

    Reklam



    Mansaf (Ürdün)

    Forum Alev
    Mansaf (Ürdün)


    2 kişilik Gerekli malzeme:
    Pilav için:

    1 su bardağı pirinç
    1 tatlı kaşığı safran
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1.5 su bardağı su
    Tuz
    Et için:

    150 gr kuzu eti
    1 çay bardağı yoğurt
    Yarım çay bardağı badem
    2 yaprak lavaş ekmeği

    Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Su, tuz ve safranı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın.
    Kuzu etini kuş başı doğrayın. Bir tencerede bol suyla haşlayın. Suyunu süzüp yoğurtla karıştırın.
    Bademi yağsız tavaya alıp kavurun. Lavaş ekmeğini bir tabağa alın. Üzerine pilavı, etrafına etleri yerleştirin. Kavrulmuş badem serpiştirerek sıcak servis yapın.

    __________________


    İle İlgili Yazılar

  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Mansaf (Ürdün)

    Reklam



    Pirinç üstü et yemeğidir. Hepimizin alışık olduğu bir yemek olsa da etin ve pirincin yapılış şekli farklı olduğundan çok da güzel bir yemek olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi