Ürdün Pilavı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Ürdün Pilavı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Ürdün Pilavı

    Reklam



    Ürdün Pilavı

    Forum Alev
    Ürdün Pilavı

    MALZEMELER
    1 piliç
    3 su bardağı pirinç
    1 yufka
    4 patates
    2 soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı zerdeçal
    1 çay kaşığı yenibahar

    YAPILIŞ TARİFİ
    Pilici temizledikten sonra 30 dakika kadar kaynatarak pişirin. Biraz
    soğuduktan sonra kemiklerini ayırıp kuşbaşı büyüklüğünde parçalara
    bölün. Pilicin suyunu ise pilav için saklayın.
    Soğanları soyup incecik kıyın. Fırına girebilir bir tencereye tereyağını
    koyup soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Üzerine dört su bardağı piliç
    suyu ilave edin. İçine zerdeçal ile yenibaharı katın. Pirinci ayıklayıp
    yıkadıktan sonra süzün ve piliç suyuna ilave edin. Tuz atıp bir taşım
    kaynattıktan sonra kapağını kapatarak 200 derecede ısıtılmış fırına verip
    20 dakika kadar pişirin.
    Patatesleri soyup kuşbaşı doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra bol kızgın
    yağda veya sote usulü biraz kızarana kadar pişirin.
    Oval firintepsisinin dibini yağlayın. Yufkayı içine düzgünce yayın. Tuzu ve
    karabiberi kattıktan sonra piliç etini, patatesi ve pilavı karıştırıp yufkanın
    içine doldurarak yufkanın kenarlarını pilavı kapatacak şekilde içe doğru
    örtün. Tencerenin kapağını kapatıp 150 derece ısıdaki fırına vererek 15-20
    dakika daha pişirin. Fırından aldığınız pilavı alt-üst edip bir tepsiye
    çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

    __________________



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Ürdün Pilavı

    Reklam



    Ürdün kültürüne özgü bir yemek olan Ürdün pilavı, bizler için yabancısı olduğumuz bir yemek olsa da onların çok sevdiği yemeklerin başında gelmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi