Çavan Muşi (tavuk Yahnisi)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Çavan Muşi (tavuk Yahnisi) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Çavan Muşi (tavuk Yahnisi)

    Reklam



    Çavan Muşi (tavuk Yahnisi)

    Forum Alev
    ÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ)


    Malzemeler:

    Tavuk (Budu) 2 adet
    Soya sosu 1 çorba kaşığı
    Karides 6 adet
    Sake (Ya da beyaz şarap) 1 çorba kaşığı
    Biber Tuz
    Limon 1 adet
    Mantar (İri) 6 adet
    Suteresi 1 demet
    Balık suyu (Veya tavuk suyu) 4,5 bardak
    Yumurta 8 adet


    Yapilisi:

    Tavuk butlarının kemiklerini ayıklayıp derisini yüzün ve 3 cm. parçalar halinde doğrayın. Tavuk parçalarını derin olmayan bir tabağa koyarak üzerine soya sosu gezdirin.
    Karidesleri ayıklayıp sırtından ikiye kesin,parçalan birbirinden ayırmayın.
    Orta damarını çıkartın ve kelebek gibi açıp yayarak elinizle bastırıp düzleştirin. Karidesleri derin olmayan bir tabağa koyup üstüne sake ya da beyaz şarap, tuz serpiştirin.Limonun kabuğundan 6 ince parça kesin, ama etli kısmından almamaya dikkat edin.
    Fazla iri değilse mantarları bütün olarak bırakın. Suteresini saplarından ayırın. Tavuk suyunu kaynatın. Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın.
    Geniş bir kasede yumurtaları çirpin ve kaynar tavuk suyunu, yumurtaları çirpmaya devam ederek azar azar kaseye dökün.
    Tavukla karideslerin suyunu süzerek mantar, limon kabuklan ile birlikte altı ayrı, ateşe dayanıklı tabağa koyun. Üzerine yumurta kremasını dökün.
    Kaseleri, su almayacak şekilde, içine kaynar su konmuş geniş bir tencereye yerleştirin. Önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında 15 dakika süreyle pişirin. Suteresini ilave edin ve 20 dakika daha pişirin veya kremanın üstünün kahverengi olmamasına dikkat ederek, krema pişinceye kadar fırında tutun. Sıcak sıcak servis yapın.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: çavan Muşi (tavuk Yahnisi)

    Reklam



    Tavuk yemeğini ve tavuk yahni tarifini sevenler için bilinen tariflerden farklı bir tarif. ağır bir yemek ve lezzetli şık bir yemek olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi