İtalyan usulü Makarna

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden İtalyan usulü Makarna ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    İtalyan usulü Makarna

    Reklam



    İtalyan usulü Makarna

    Forum Alev
    İtalyan usulü Makarna
    MALZEMELER
    1 paket kalem makarna (penne makarna)
    2 lt. su (8 bardak)
    Tuz
    ARABIATA SOSU ICIN
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet kuru soğan
    4 adet domates
    2 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    1 çorba kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı acısso
    Tuz
    4 çorba kaşığı parmesan peyniri ya da rendelenmiş kaşar peyniri

    Kalem makarnaları 2 lt kaynatılmış suda 8 dakika haşlayıp süzün. (Eğer makarnayı İtalyan usûlü "al dente-dişe gelen" tarzda seviyorsanız 8 dakika, daha yumuşak seviyorsanız 10-12 dakika haşlamalısınız).
    Tereyağını eritip, ince ince doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soyularak küp doğranmış domatesleri ilave ederek 5 dakika soteleyin. Ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, pul biber, acısso ve tuzu ilave edin.
    Haşlanmış makarnaları sosa ilave ederek çevirin. Üzerine parmesan peyniri ya da rendelenmiş eski kaşar peyniri serpiştirerek servis edin.




  2. 2
    VeNoMoUs
    Yeni Üye

    --->: İtalyan usulü Makarna

    Reklam



    Hmm güzel tarif.Paylaşım için teşekkürler.Deneyeceğim mutlaka..







  3. 3
    niko
    Özel Üye
    bir gün inş. bunun kıvamını ve sosunu tutturacağım
    makarna = protein







  4. 4
    NİSA
    Üye
    paylaşım için çok teşekkürler

  5. 5
    Yirmiüç
    Yeni Üye
    Bu makarna piştikten sonra süzülürken yıkanıyomu arkadaşlar. Hayatımda ilk defa yapıyorum :D Acill hemen cevap bekliyorum

+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi