Beşemel soslu et

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Beşemel soslu et ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    NİSA
    Üye
    Reklam

    Beşemel soslu et

    Reklam



    Beşemel soslu et

    Forum Alev









    BEŞEMEL SOSLU ET
    Malzemeler
    500 gram kuşbaşı et
    2 yemek kaşığı acı sos

    Defne Yaprağı
    karabiber

    Beşamel Sos için


    1,5 su bardağı süt
    50 gram margarin
    2 yemek kaşığı un
    100 gram kaşar peynir

    Yapılışı

    Et, baharatlar ve Wochestershire sos ile 20 dakika düdüklüde haşlanır. Un yağ ile kavrulur.Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.İçine rendelenen kaşar peynirin yarısı konulur.Borcama boşaltılan etin üzeri beşamel sos ile kapatılır.Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.Üzerine kaşar peynirler serpilip tekrar fırına verilir.Peynirler kızarınca servis yapılabilir.







  2. 2
    İLKİN
    Bayan Üye

    Cevap: beşemel soslu et

    Reklam



    beşemel sos tercih edilen ve yemeklere farklı bir tad katan bir sosdur et ile buluştuğu zaman inanılmaz bir lezzet oluşturmaktadır,denemek lazım







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi