Yunan ; Tavuk Corbasi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Yunan ; Tavuk Corbasi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    YapRock
    Forumun Herşeyi
    Reklam

    Yunan ; Tavuk Corbasi

    Reklam



    Yunan ; Tavuk Corbasi

    Forum Alev
    Tavuk Corbasi


    Malzemeler:

    1/2 su Bardagi Pirinc
    7,5 su Bardagi Tavuk Suyu
    4 Yumurta
    2 Limon Suyu
    2 sap Maydanoz (ince kiyilmis)
    1/2 Kahve Kasigi Karabiber
    1 Cay Kasigi Tuz



    Yapilisi:

    Pirincleri iyice yikayip 30 dakika ilik suda beklettikten sonra süzün. Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatin. Kaynayinca pirinci ekleyip agir ateste 15 dakika daha pirinc yumusayincaya kadar pisirin. Tencereyi atesten alip bir kenara birakin. Yumurtalari orta boy bir kaseye kirip yumurta teli yada mikserde cirpin. Yavas yavas ve sürekli karistirarak limon suyunu katin. Tavuk suyundan azar azar katarak ve sürekli cirparak birkac kasik ekleyin. Bu karisimi tavuk suyunun bulundugu tencereye bosaltin.
    Tencereyi orta atese oturtup corbayi 2-3 dakika pisirin.( Kaynamamasina dikkat edin yoksa kesilir ). Tencereyi atesten alip, karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapin.


    *Tercihe göre,tavuk cigeri ve bol kimyon eklenebilir.Cok hos bir lezzet katar.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Yunan ; Tavuk Corbasi

    Reklam



    Hangi cins et olursa olsun etin suyu çok güzel gelir bizler için ve pirinç ve benzeri yemekler için de kullanırız. Sevilen etin çorbası da yapılmakta çok da faydalıdır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi