Meksika Usulü Etli Kuru Fasulye

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Meksika Usulü Etli Kuru Fasulye ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Meksika Usulü Etli Kuru Fasulye

    Reklam



    Meksika Usulü Etli Kuru Fasulye

    Forum Alev
    Meksika Usulü Etli Kuru Fasulye

    750 g yağsız
    kuzu
    eti (tercihen buttan; bütün yağları alınıp, kuşbaşı doğranmış)
    200 g kuru
    fasulye

    1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    1
    soğan
    (ince doğranmış)
    1/4 tatlı kaşığı tuz
    bir tutam kara
    biber
    (taze çekilmiş)
    2 diş
    sarımsak
    (ince kıyılmış)
    2 acı sivri
    biber
    (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra doğranmış)
    750 g yeşil
    domates
    (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
    35 cl. (1 1/2 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da
    tavuk
    suyu)
    2 çorba kaşığı tozşeker
    1/2 tatlı kaşığı kimyon
    1 hıyar (kabuğu soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, iri doğranmış)
    30 g çedar
    peynir
    i (iri rendelenmiş)

    Fasulyeleri bir süzgece koyup, akar su altında çalkalayarak, bir tencereye boşaltın. Üstlerini 7,5 cm örtecek, kadar su ekleyip, suyun yüzeyine çıkan
    fasulyeler varsa alarak atın. Sonra tencerenin kapağını yarı yarıya kapatıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra fasulyeleri 2 dakika haşlayıp, tencereyi ateşten alın ve kapağını sıkıca kapatarak, bir kenarda en az 1 saat bekletin (ya da bu işlemler yerine, fasulye
    leri, bir gece soğuk suda bekletin).
    Bir tencereye ayçiçek yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın. Yağ ısınınca kuşbaşı etleri koyup, her yanları altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) sote edin. Soğanlar, tuz ve kara
    biberi ekleyip, sürekli karıştırarak, soğan
    lar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin. Sarımsakları ekleyip, karışımı 1 dakika daha pişirin.
    Fasulyeleri bir süzgeçte süzüp, tencereye ekleyin. Acı sivri
    biber parçaları ve domates parçalarının 1 /6'sını ayırıp, kalanları tencereye katarak, et (ya da tavuk) suyunu üstlerine boşaltın. Kimyonu ve tozşekeri serpip, 50 el (2 su bardağından biraz çok) su ekledikten sonra, ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatarak, karışımı 1,5 saat pişirin. Hıyar parçalarını ve kalan domates parçalarını serpiştirip, tencerenin üstünü açarak, yemeği 15 dakika pişirin (fasulye
    ler iyice yumuşamalıdırlar).
    Tencereyi ateşten alıp, Meksika usulü etli kuru
    fasulyeyi bir kepçeyle 6 çukur tabağa bölüştürün ve üstlerini çedar peynir
    i rendesiyle süsleyerek, servis yapın.

    SERVİS ÖNERİSİ: Yanında. ısıtılmış susamlı hamburger ekmekleri ve
    mısır salatasıyla.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Meksika Usulü Etli Kuru Fasulye

    Reklam



    Türkiye'de çok yapılan bir yemek olan kuru fasulye genelde baharat çeşit ve miktarı dışında aynı yapılmaktadır. Fakat Meksika'da Tükiye'de yapılandan çok daha farklı yapmaktadır yeniliğe ve değişik yemeklere açık olanlar deneyebilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi