Patates Çorbası Tarifi alman mutfağı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Patates Çorbası Tarifi alman mutfağı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Nazım-Hikmet
    Üye
    Reklam

    Patates Çorbası Tarifi alman mutfağı

    Reklam



    Patates Çorbası Tarifi alman mutfağı

    Forum Alev
    Malzemeler
    • 5 adet patates
    • 3 yemek kaşığı sıvı Sana
    • 3 adet pırasa
    • 6 su bardağı et suyu (2 adet tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon)
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    • Tuz-karabiber
    Tarif Bilgileri
    Kategori: Alman Mutfağı
    Puanı: 4
    Tarifi Yazdır


    Yapılışı

    Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz.

    Pırasaları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayınız.

    Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp, piyazlık doğrayınız.

    Derin bir tencerenin içinde Sıvı Sanayı kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.

    Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip, sote etmeye devam ediniz.

    En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, et suyunu,tuz- karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız.

    Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip, servis tabağına alınız.

    Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak olarak servis ediniz.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Patates Çorbası Tarifi alman mutfağı

    Reklam



    Patates ve pırasa en zengin besinlerimizdendirler. Farklı şekillerde pişirip yenilmesi gerekmektedir. Patatesi sulu yemeklerde kullanırız genelde fakat çorbası da kulağa hoş gelmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi