ALMAN SOSU Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden ALMAN SOSU Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Nazım-Hikmet
    Üye
    Reklam

    ALMAN SOSU Tarifi

    Reklam



    ALMAN SOSU Tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler
    • 800 ml Tavuk velutesi
    • 400 ml Tavuk suyu
    • 4 Adet Yumurta sarısı
    • 50 gram Mantar bölünmüş
    • 50 gram Margarin
    • 200 ml Çiğ krema
    • 1 Çay kaşığı tuz ve karabiber
    • 1 Adet limon (suyu)
    Tarif Bilgileri
    Kategori: Alman Mutfağı
    Puanı: 2
    Tarifi Yazdır


    Yapılışı

    BEYAZ ET SOSUDUR. (TAVUK-HİNDİ VB. )

    Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Tavadaki karışımın 1/3’ü kalıncaya kadar, dibini tutmamasıiçin bir spatula ile sürekli karıştırarak, suyunu çektirin. Süzgeçten süzün. Sosa önce margarini sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin. Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayın.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: ALMAN SOSU Tarifi

    Reklam



    Tavuğun haşlanmasından sonra suyu ile bu sos hazırlanmaktadır. Sos hazırlandıktan sonra ister tavuğun üzerine dökülür ister sofrada bulundurulup isteyen kullanabilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi